Het zal jullie niet ontgaan zijn de successen van het Counter Strike team. Gisteren werd bij mijndomein masters een plek voor de kwart finale veilig gesteld, terwijl het weekend ervoor de nummer 1 plek op themainevent.nl   werd behaald.

Toen eind 2018 de core van het huidige team op zoek was naar “een nieuw huis” zag JoinTheForce de mogelijkheid om een goed team te begeleiden naar de hogere regionen in de Benelux scene.
Een uitdaging die prima paste binnen onze kernwaarden en doelstellingen.
Het team bleek met de bootcamp in januari in degameroom  Deventer al een line up change te moeten maken. Hierdoor is men eerst op zoek gegaan naar versterking op korte termijn om de doelen die we gezamenlijk hebben gesteld voor 2019 te behalen.

Het is een vervelend feit dat teams in de Benelux last hebben van  “zappgedrag”  het bevalt ze niet, de resultaten zijn niet goed genoeg maar vooral dat men elkaar feedback geeft om het team te verbeteren word vaak door de nogal “jonge ego’s” verkeerd opgepakt.

JoinTheForce heeft vertrouwen gegeven aan  dit team, de tijd genomen om te bouwen en dingen uit te proberen. Zo hebben we gedegen gesprekken gevoerd, waaruit het team weer sterker naar voren kwam. Natuurlijk zijn er ook hier conflicten geweest, en vond men wat van elkaar. Maar er  werd altijd gekeken hoe we gezamenlijk vooruit konden om onze doelen die we hebben gesteld te behalen. Dit maakt ons als organisatie bijna uniek.

Na een welverdiende tweede plek op theparty.nl was ik verbaasd over het aantal teams wat  “stopte” Ons main team heeft ook hierin doorgezet met elkaar, zichzelf verbeterd en doorgepakt op de online uitdagingen esl benelux en mijn mijndomein masters . Door de voorzitter van JoinTheForce  werd “the Goosefather” aangesteld om dit team vooral te volgen en te begeleiden waar nodig. Dit was op dat moment geen “overbodige luxe”  Er was even een “slechtere periode” plezier leek bij enkelen even weg, de chemie tussen enkelen ook.   Wat de spelers van het team sierde was hun “professionele houding” ja soms vind men wat van een ander, maar de focus op de game was dusdanig goed dat we na enkele losses het toch weer konden herpakken.  Mede dankzij enkele subs ( waarvoor geweldig dank!)  en de mentale kracht van dit team kwamen we uit dat dal en waren we  toe aan een volgende uitdaging.  The main event.  Met maar liefst twee teams trad JoinTheForce aan.

Wat geweldig bleek te werken was de mix van de beide teams. Velen kenden elkaar en dat gaat al een heel eind terug. Ondanks dat op enkele vlakken de techniek even niet geweldig was heeft men geweldig gestreden en er met elkaar iets moois van gemaakt tot aan het podium toe. De beide teams bestreden elkaar voor plek een en twee . Dit werd prachtig in beeld gebracht en ge-shoutcast door enkele bekenden die wij allen een warm hart toedragen natuurlijk. Mede dankzij deze mannen krijgt de Esport de plek die het verdiend in Nederland ,maar ze maken het zeker ook toegankelijk met hun “woordgrappen”

WE WONNEN!!!!

Lekker om te zien dat het vertrouwen en bouwen met elkaar zich begint uit te betalen in resultaten. Benelux wordt wakker!, loop niet weg bij de eerste beste tegenslag met je team.  Ondertussen zijn we na een gigantisch mooie match tegen defuse kids gisteravond beland in de kwartfinales van mijndomein masters. Zeer prettige bijkomstigheid is dat de community zich ook steeds meer  “verbonden” voelt met het team en hen volgt. Ook de talenten vanuit onze community willen zich op diverse gametitels laten gelden.  Op games als Rocket League, league of legends, Apex Legends  en wie weet binnenkort ook Battalion.

JoinTheForce is de plek waar talenten zich kunnen ontwikkelen, velen roepen het, wij maken het waar! 

Uiteraard een woord aan dank aan alle “vrijwilligers” in elke functie en op elk niveau die JoinTheForce hebben gebracht waar we nu staan. Zowel de community als de Esport hebben veel gameplezier en kunnen presteren dankzij jullie.

Waxweazle

Waxweazle

Machiel "Waxweazle" Dijkslag. Voorzitter JoinTheForce & Joinedforces, Gamer vanaf de msx 1 met datarecorder.

See all author posts